sekmadienis, balandžio 09, 2006

Audioscrobbler Plugin

Seniai jau čia berašiau, nes buvau truputėli užsiėmęs kitais dalykais, bet pagalvojau, kad šiandien jums būtų naudinga sužinoti apie Audioscrobbler plugin'a jūsų grotuvams, tokiems kaip Quintessential Player ir panašiai. Audioscrobbler sistema tai yra tokia duombazė, kuri seka jūsų klausomą muziką ir tiksliai apskaičiuoja viską iš jūsų grotuvo siunčiamų duomenų ir suveda statistiką apie tai ką jūs klausote. Ji veikia stabiliai ir jūs net nepastebėsite, kad ją naudojate, nes viskas vyksta jums už nugaros, tiesiog klausote muzikos ir visas pasaulis per internetą gali matyti, netgi jums patiems turėtų būti įdomu, kokia yra jūsų labiausiai klausoma daina ar grupė ar albumas, be to pagal tavo klausomą muziką, tu gali gauti rekomendacijų dėl panašių grupių pavadinimų.

Jūs galite instaliuoti Audioscrobbler plugin'a savo mėgstamiausiam Media Player'iui, kiek žinau tai Audiocrobbler yra palaikomas ant Winamp, Quintessential Media Player, iTunes, Windows Media Player, Yahoo! Music Engine, Yahoo! LaunchCast, Foobar2000, QCD, J. River Media Center, AlbumPlayer ir MP3Toys įdiegus papildomą plugin'a, kurį galite parsisiųsti nemokamai iš Last.fm puslapio. Kiekvienos dainos pavadinimas ir kiti meta duomenys yra siunčiami į Audioscrobbler serverį ir pridedami į jūsų apybraižą, kad gauti savo nuosavą apybraižą, jūs tiesiog galite lengvai užsiregistruoti su last.fm, bei savo grotuve nurodyti vardą bei slaptažodį, kad jūsų duomenys keliautu būtent į jūsų vietą. Iš šitų gautų/esamų duomenų, galima daug ką padaryti, ir naudoti juos kitiems projektams, jeigu jūs šį, bei tą išmanote, patys galite naudotis tais duomenimis kaip tekstiniu failu ir xml.

Visų svarbiausia, kad jūsų mp3 failų metadata būtų teisinga, bet kadangi dainų informacija yra griežtai tikrinama, nevisos jūsų dainos bus priimtos, nes yra dirbama su MusicBrainz.org duomenų baze, kuri pašalina neteisingus įrašus ir ateityje kokybė dar taps geresnė. Jeigu norite pamatyti pavyzdį, tai štai Mano Apybraiža.

Beje, Last.fm kartu su Audioscrobbler siūlo kur kas daugiau, jau yra Interneto Radija, per kurią jūs galite transliuoti savo muziką, klausyti kitų žmonių transliuojamos muzikos, kurie klauso panašią muziką kaip ir jūs, labai patogu, jums tiesiog reikės parsisiųsti last.fm radijo grotuvą, kuris neryja daug resursų ir nedaug užima. Toliau, last.fm siūlo paslaugą, kuri leidžia rodyti dauguma statistinių duomenų jūsų asmeniniame puslapyje - pasirinkimas kaip tai atrodys labai didelis, jūs netgi galite susikurti viską pats per last.fm puslapį, galėsite naudotis javascriptu, paprastu html ir taip toliau. Aš manyčiau, kad jūs jau susižavėjote visu šituo, pats laikas aplankyti jų puslapius ir naudoti Audioscrobbler.

Daugiau apie Audioscrobbler

Bei šio plugin'o kūrėjų Puslapis

2 Komentarai:

Blogger Quatrux pasakė...

Šie plugin'ai jau tapo pasenę ir niekas jų toliau jau nebetobulina, nes last.fm sukūrė savo aplikaciją, kuri tiesa sakant veikia tikrai puikiai. Jūs ją galite parsisiųsti iš www.Last.fm ir instaliuoti šią paprastą aplikaciją.. Ir žymiai lengviau naudoti last.fm suteikiamas galimybes.. programa nereikalauja daug resursų, yra draugiška ir tiesiog sėdi tray bar'e, o jeigu matysite programos rėžimą, ten lengvai galėsite keistis tarp userių, žiūrėti informacija apie dabar grojama grupę ir taip toliau.

Norėdami nustatyti, kad last.fm pateiktų grojamą muziką iš winamp'o jūs tiesiog turėsite nurodyti pilną kelią į winamp'ą tai yra į ..\winamp.exe ar kokį kitą player'i, kuris yra palaikomas audioscrobbler ir jau nebe reikia instaliuoti į media player'į jokių papildomų plugin'ų, bet jeigu nenorite instaliuoti dar vienos programos, tai senas būdas irgi puikiai veikia.

7:55 popiet  
Blogger A-namas / Ignas pasakė...

"Šie plugin'ai jau tapo pasenę ir niekas jų toliau jau nebetobulina, nes last.fm sukūrė savo aplikaciją, kuri tiesa sakant veikia tikrai puikiai."
:) pluginas yra 150kb dydžio o ta last.fm 'draugiška' programkė - 10MB. Atmintyje sėdėdama ryja dar daugiau. Na kažkaip nekyla noras tokius monstrus pas save laikysiu..
išėjo atnaujinta AS 1.1.12 versija.

3:37 priešpiet  

Rašyti komentarą

<<  Atgal į Pagrindinį