pirmadienis, kovo 13, 2006

Quintessential Player

Manyčiau, jog daugelis iš jūsų naudojatės kompiuteriu, kad klausyti muzikos, dabar ypatingai patogu naudotis mp3 formatu, bet vis dar populiarus yra audio cd, nors manyčiau kuo toliau, tuo jais mažiau naudojasi, nes prekyboje jau pilna mp3 grotuvų.. Na turbūt naudojate WinAmp ar dar blogiau WMP (Windows Media Player), bet tikrai patarčiau pakeisti savo grotuvą, nors asmeniškai prieš WinAmp daug blogo neturiu, bet tikrai reikėtų daug ką pakeisti greičio ir resursų atžvilgiu, bei padaryti jį patogesnį. Štai kodėl siūlau pasidomėti Quintessential Player, kitaip žinomu kaip QCD.

Quintessential Player yra pilnai keičiamas audio grotuvas jūsų darbalaukiui, kuris naudojasi plug-in architektūra ir tai suteikia jam paprastumo, bei daug įvairiausių galimybių. Galite naudotis minimalia instaliacija arba naudoti daug papildomų galimybių, tokių kaip vaizdavimų įvairovė, bibliotekos funkcijos, DSP filtrai, kalbų pasirinkimai ir daug kitų plugin'u išplėsti šio player'io galimybes. Quintessential Player sugeba groti įvairiausius audio formatus: MP3, MP3 Pro, Ogg Vorbis, WAV ir netgi Windows Media. Kiti naudingi bruožai, kad jis sugeba daryti CD ripping'a, MP3 encoding'a, yra integruotas CDDB, bei cross-fadding'as. Taip pat Quintessential leidžia jums klausyti streaming audio iš tokių diktorių kaip Shoutcast ir Icecast.

Galbūt kiti grotuvai gali gauti daugiau jūsų dėmesio, bet labai sunku jiems būtų nugalėti Quintessential Player'io veiksmingumą ir patvarumą, bei nepamirškime lankstumo. Lengvai pritaikomas individualiam vartotojui ir padarytas taip, kad palaikytų beveik visus plugin'us. Norėčiau priminti, jog ši aplikacija yra visiškai nemokama, štai kodėl QCD nugali visus kitus player'ius. Stilingas ir greitas, bei patogus valdymas, kuris jums tiesiog patiks, mažiau resursų ryjantis, daugiau sugebantis už WinAmp. QCD turi pilną skin'u, kuriuos galite naudotis, net neatidarę savo naršyklės, nes galite tiesiogiai juos instaliuoti per programą, labai greitai ir patogiai, tai neįtikėtina. Visiškai nepainus valdymas, lengvas naršymas po programą, jus greitai apsiprasite su juo, bet žinoma jums teks priprasti prie naujo muzikos player'io, nes visada pakeisti programinę įrangą yra sunku, bet po tam tikro laiko jūs jau nenorėsite grįžti prie kitų grotuvų..

Nors jau keletas metų kaip neatnaujinamas, jis veikia puikiai su Windows OS, bet nėra pagrindo jį atnaujinti, nes šio player'io gamintojai dirba prie QMP (Quintessential Media Player) kuris sugeba daug daugiau ir mano išbandytas tikrai man labiau patiko, visko turi daugiau už tai ką aš išvardijau viršuje, bet kadangi jis dar vis beta stadijoje, QMP nėra labai stabilus, kartais besiklausantis muzikos man jis užsėsdavo, bet manau aš kantriai palauksiu, kol išeis pirmą full stable versiją. Na, niekada neišsigąskite negražių default skin'u, nes jų yra pilna, netgi jų pagrindiniame puslapyje - labai lengvai galite pasikeisti. Dar norėčiau pridurti, jog jūsų patogumui, tikrai valdymas yra puikus ir žymiai geresnis už WinAmp, jis net turi tray icon'a pro kurį jūs galite valdyti savo muziką, nežinau, bet niekada muzikos klausyti ir valdyti nebuvo taip nuostabu.

Daugiau apie Quintessential jų puslapyje.

1 Komentarai:

Blogger Quatrux pasakė...

Norėjau pasakyti, kad jau išėjo, tiksliau 2006 metų Spalio 6 diena, naujas 114 Development Release'as, tai yra dar vis tikrinama programuotojų nepilna versija, bet ji tikrai tapo daug stabilesnė ir aš jau nebeturiu senų bėdų, kuriuos buvo minėtos mano apžvalgoje. ;)

Dar žymiai padaugėjo įvairiausių skin'ų, kurie atsidūrė pirmoje ir arti pirmos vietos, tikrai verta naudoti jau Quintessential Media Player'i!

8:01 popiet  

Rašyti komentarą

<<  Atgal į Pagrindinį