antradienis, vasario 07, 2006

Skype

Lietuvoje ypač išpopuliarėjo IRC - aitvaras tinkle, bet jau kuris laikas, kaip žmonės pradeda naudotis kitomis kalbėjimo/bendravimo priemonėmis, apie kurias užkietėję IRC žmonės gerai neatsiliepia, nes mano, jog tai yra šūdas, aš šeip manau, kad daug kas yra šūdas irgi, bet ką jau padarysi, netgi ir šūdai turi naudingų dalykų. Ši karta pristatysiu Skype, Skype mano manymu yra gana gerai parašytą aplikacija, ir kas yra puiku, jog ji yra nemokama, netenka mokėti daug pinigų arba ieškotis crack'u ir serial number'iu bei kitokio šūdo.

Skype yra labai patogus ir atsižvelgia į vartotoją, bei jo patogumus, jis yra gana greitas, ir stabilus, niekada neturėjau bėdų naudodamas šią aplikaciją. Skype turi chat'a, bei kontaktus, kurie mato, kada tu online ar offline, kas nuostabu, jog dažniausiai būna 4 ar 2 milijonai žmonių online vienu metu iš viso pasaulio, o kiek skelbia Skype, yra apie 15 milijonų prisiregistravusių narių. Bet čia neesminis dalykas, Skype pagrindinis dalykas, tai VoIP (Voice over Internet Protocol) naudojimas, jūs galite skambinti kitiems žmonėms, kurie naudojasi Skype'u, tai lyg telefoniniai pokalbiai internetu, bei kas nuostabiausia, jog yra galimybė (mokama) skambinti į stacionarius, mobilius telefonus naudojantis SkypeOut, bet atsiminkite, jog pagalbos telefonai neveikia, nes tai nėra telefono pakaitalas. Viena iš galimybių, kuri daug kam yra patogi, tai balso paštas, Voicemail, kuriuo galite naudotis, kai esate atsijungęs arba užsiėmęs.

Skype veikia ant daugumos populiariausių Operacinių Sistemų, tokių kaip Windows, Linux, MacOSX, PocketPC.. Labai lengvas naudojimas, norint kalbėti, reikia turėti mikrofoną, taip pat jis sugeba siųsti ir priimti video, naudojant interneto kameras, Webcams, kokybė ne pati geriausia - priklauso nuo kameros, bet garsas yra labai kokybiškas, bei viskas yra labai saugu, kaip ir pokalbiai, nes naudojimas yra ypač saugus, Skype viską prieš išsiunčiant užšifruoja ir tik kai jau kitas/kiti žmonės gauna informaciją, ji automatiškai atsišifruoja. Dar vienas svarbiausių dalykų, tai failų siuntimas, jis yra labai greitas ir patogus, veikia tarp įvairiausių platform'u, ir dydžiai nėra svarbu, tik ko aš pasiilgau, kad nėra "resume" funkcijos, nes jei kartais siuntimas užlūžo, ar jūs turėjote išeiti iš skype, tai ir prarandate failą ir tenka tai daryti vėliau iš naujo.

Na, aš tik siūlyčiau jums pabandyti šią "dar vieną bendravimo priemonę", ji man patiko todėl, kad aš dažnai užmirštu, kad šneku su kuo nors, nes esu užsiėmęs programavimu ar skaitymu, o čia beveik neįmanoma nepamatyti ką tau rašo draugai ar bendradarbiai. Norėčiau pridūrti, jog galima kalbėtis ne tik tarpusavyje, bet ir daryti dideles konferencijas, jeigu norite ką nors aptarti, ar verslo reikalus, ar susitarti dėl kažko bendrai ar šeip linksmai praleisti laiką. Daug kas pradėjo naudotis Skype verslo reikalais, ir sutaupė daug pinigų už telefono sąskaitas, kadangi čia garsas kokybiškas, yra visi dažniai, kuriuos girdi žmogaus ausis, ir raidės C ir S, bus kaip raidės, o ne skambės kaip viena ir ta pati, naudojantis kitomis priemonėmis. Tokios galimybės veikė ir seniau, bet jos nebuvo taip lengvai prieinamos paprastiems žmonėms/vartotojams, Skype tai padarė, ir iš mūsų nieko nereikalauja, jie net nieko ne reklamuoja, o kas yra nuostabu, jog Skype nėra šiukšlių, nėra spam'o, bet esu girdėjęs apie kažkokius virusus, taigi būkite atsargūs, o gal ir ne.

Daugiau Skype Svetainėje.

1 Komentarai:

Blogger Quatrux pasakė...

Skype buvo labai patobulintas per pastarąjį laiką, bet vis tiek nieko naujo neatsirado, iš tikrųjų nieko naujo ir nepadarysi.. Jau išėjusi Skype 3, bet dar vis beta versija, bet jau manau taip ilgai nebus; vienintelė naują įdomesnė galimybė yra live chat'as, kai gali sukurti savo tema kažkokią konferenciją ar panašiai ir žmonės galės prisijungti prie tavęs ir klausyti ką tu sakai arba tiesiog diskutuoti tam tikra tema visi kartu, geriausia tai, kad garso kokybė labai puiki ir viskas yra užšifruota, taigi jūs esate saugus, tik kadangi skype yra p2p aplikacija, kenčia tie, kurių interneto greitis yra labai didelis, nes jis naudojamas, kad kitiems pagreitinti skype'a, tai logiška, nes skype'as neturi savo serverio, užtat ir žmonių, kurie yra viename tinkle jų siuntimo greitis yra per 1Mb, žinoma, jeigu Interneto tiekėjas siūlo tokį greitį..

Vienintelė naują ateityje galimybę skype'e galėtų būti mano manymu tai, kad galėtų atsirasti share'inimas ir tai būtų dar vienas peer to peer klientas, kur galima būtų siųstis/dalintis failus/failais, bet tai manau būtų labai kvaila.

8:12 popiet  

Rašyti komentarą

<<  Atgal į Pagrindinį