pirmadienis, vasario 06, 2006

Filezilla

Daug kas yra girdėjęs apie FTP, bet maža kas žino kaip dažnai jie juo naudojasi, ar kaip būtent jis veikia. FTP (File Transfer Protocol) yra skirtas siųsti failams, bet tiesą sakant jums net nereikia gilintis plačiau, dauguma serverių siūlo FTP priėjimą prie duomenų, bet dabar, kai atėjo trečia interneto era, atsirado daug naujovių, kurie FTP pavertė jau nebe tokiu naudingu dalyku. Bet mes vis tiek plačiai jį naudojame. Tai kodėl neišpešti iš jo viską kas įmanoma ? Dauguma žmonių naudojasi Windows Explorer'iu, kad prisijungti prie FTP, bet gi jis lėtas, nepatogus ir dar blogiau, turi mažai įvairiausių galimybių.

Filezilla, yra vienas iš FTP klientų, kurį iš visų esamų klientų aš labiausiai rekomenduočiau, jis greitas, nereikalauja daug resursų, svarbiausia, kad nemokamas ir atviro kodo, stabiliai veikia ir gali turėti dviejų tipų duomenų bazes - XML ir Windows Registry. Bet tai ne tik klientas, Filezilla gali būti ir FTP serveris, bet aš geriau naudočiau kitas aplikacijas, kad pasikurti savo nuosavą FTP serverį. Filezilla gali atsiųsti ir įkelti failus iš/į serverį, jis palaiko SSL/SFTP, bei net GSS. Jis turi automatinę ASCII/BINARY siuntimo atpažinimą, moka naudotis Proxy'iu ir Firewall'u kai jungiasi į serverį. Ir žinoma, įprastinės funkcijos: keep alive, chmod, passive active rėžimai, ir prisiminimas apie failų siuntimus. Gali būti plačiai konfigūruojamas, kad visiems būtų gerai, ir patyrusiems, ir naujokams, ir visiems kam tik reikia priėjimo prie FTP. Labai geras ir patogus serverių listas, kurį jūs galite pasidaryti, kad kiekvieną kartą nereikėtų jums įvedinėti tų pačių duomenų. Vienu metu galite būti paleidęs kelis Filezilla ir būti laimingas siųsdamas failus, jis sugeba netgi limituoti greičius, jeigu jums to tik reikia.

Taigi, pabandykite, įpraskite prie tikro FTP kliento ir pamirškite naudotis Explorer'iu, nes jis - tikras šūdas, pamatysite kaip failo atsiuntimai jums pagreitės, kaip viskas bus geriau, nes Filezilla moka ir cache'inti ir turi panašų į Explorer'io failų/direktorijų naršymą lokaliajame kietajame diske. Naudojatės Opera'os integruotu FTP naršymų ? neblogai, bet, kad tik naršyti, o ne siųsti failus ir dažnai jungtis. Nepatinka Filezilla ? na, pabandykite kitus FTP klientus, ir išsirinkite tą, kuris jums patinka, bet visi, ką žinau, panaudoję šią aplikaciją, su ja ir liko, taigi negaiškite savo laiko, tegul jį gaišta kas nors kitas.

FileZilla Projekto puslapis.