sekmadienis, sausio 29, 2006

Privoxy

Šiandien nusprendžiau pristatyti ką nors naudingo, kad ne jūs tarnautumėte kompiuteriui, o kompiuteris tarnautu jums, taip kaip ir turi būti, na bent tai būtų pirmas žingsnis. Ar jums nenusibosta tiek daug reklamų internete ? taip vadinamieji spam'as, banner'iai, popup'ai ir kitas šlamštas internete, be kurio jūs galėtumėte gyventi žymiai gražiau šitame bjauriame pasaulyje. Privoxy, tai tas dalykas, kuris jums gali padėti, tai web proxy'is su filtravimo galimybėmis, kad apsaugoti savo privatumą, keisti gaunamos informacijos iš interneto turinį, netgi valdyti interneto cookie'ius, bei žinoma atsikratyti visų interneto reklamų ir kitą internete esanti šlamštą. Privoxy turi labai plačią konfigūraciją, jūs pilnai galite viską pasidaryti pagal save, bet dažniausia paprastam vartotojui nieko nereikia keisti, nes default'as veikia puikiai. Beje, Privoxy gali būti naudojamas tik sau pačiam arba visam tinklui.

Taigi, kur galima gauti šitą nuostabią aplikacija ? atsisiųskite naujausią stable versiją iš Privoxy puslapio ir instaliuokit ją savo kompiuteryje, Privoxy yra skirta daugumai operacinių sistemų, tokioms kaip Windows, Amiga, Linux, Apple.. Jūs turite mokėti instaliuoti programas, ant Windows yra labai lengvai naudojamas installer'is, kur jums teks paspausti tik keletas kartų savo dešinį pelės mygtuką. Kai jau Privoxy veiks, jums teks ją naudotis kaip proxy'iu, jeigu naudojatės Opera ar Mozilla ar net ir apgailėtinu Internet Explorer, tai suraskite kur yra Proxy Settings. Ant Opera -> Menu: Tools -> Preferences; Advanced, Network -> Proxy Settings. Ant Firefox -> Menu: Tools -> Options; Connection Settings na ir ant IE ten kažkur Internet Options, ieškokit prie Connections.. Dabar nesijaudinkite ir nepasiduokite, ten kur HTTP, SSL ar HTTPS Proxy įrašykite 127.0.0.1 o Port padarykite 8118 ir taip pat rekomenduoju, kad jūsų proxy'is neveiktų ant "localhost,127.0.0.1,*.lan" na ir tiesiog išsaugokite ir bandykite eiti į kokį puslapį su reklamomis ir vėl pradėkite džiaugtis internetu be jokio šlamšto.

Ką daryti jeigu jūs jau naudojote Proxy ir jūs norite naudoti abu Privoxy? nebėda, savo naršyklėje naudokite Privoxy, o Privoxy'io konfigūracijoje forward'inkite į savo proxy, labai aiškiai ten viskas parašytą, naudokitės forward komanda. Beje, jeigu norite kartais matyti reklamas, tiesiog savo naršyklėje laikinai atjunkite Proxy, dažniausi pasirinkti Direct Connection arba do not use/disable proxy servers ir panašiai, manau teks uždėti kokią varnelę.. Jeigu turite bėdų, rašykite komentarus arba dar geriau ieškokite atsakymų Privoxy oficialiame puslapyje duotame aukščiau ;)

1 Komentarai:

Blogger Quatrux pasakė...

Pagaliau, po ilgo laiko išleista stabili nauja Privoxy versija 3.06, kurios aš tikrai labai ilgai laukiau! Gaila tik, kad ant kitų operacinių sistemų tokių kaip Amiga OS ji nėra tobulinama toliau..

Parsisiųskite iš jų pagrindinio puslapio, kurį aš jums daviau savo apžvalgoje.

8:42 popiet  

Rašyti komentarą

<<  Atgal į Pagrindinį