ketvirtadienis, vasario 09, 2006

Gaim

Gaim yra daugia-protokolinis greito pranešinėjimo klientas, kitaip žinomas kaip Instant Messenger (IM), jis palaiko dauguma pačių populiariausių protokolų, tokių kaip MSN, Yahoo, AIM, ICQ, Jabber, bei žinoma IRC, bet aš nerekomenduočiau juo naudotis kaip IRC klientu, nes labai tam yra nepatogus. Bei žinoma kiti protokolai, mažiau vartojami: Gadu-Gadu, SILC, GroupWise ir taip pat Zephyr tinklas. Toliau kalbant, jis veikia ant daugumos operacinių sistemų, svarbiausia jo paskirtis Linux'e, BSD ir MacOS X, bet jis taip pat puikiai veikia ir ant Windows, tik reikia turėti GTK variklį. Yra gan stabilus, tik riekia išmokti su juo elgtis, kad galėtume naudotis taip kaip norime, jam yra parašyta daug įvairiausių plugin'u ir theme'u.

Argi nenusibodo turėti daug įvairiausių programų, kurios skirtos skirtingiems protokolams, kad sėdėti kanaluose, kur yra jūsų draugai ? Gaim, sugeba visur sėdėti kalbėtis su savo draugais. Vienu metu galite kalbėtis ir MSN ir AIM ir taip toliau, neįtikėtina, ane ? manau, daug kas iš jūsų apie tai svajojo. Užtat yra sunkumas tame, jog skirtingi tinklai, turi skirtingas galimybes, užtat Gaim padarė taip, kad būtų galima naudotis visomis galimybėmis, kurias siūlo kitos programos, ir iki šiol ši aplikacija dar yra tobulinama. Jūs galite ir siųsti failus, ir naudotis away žinutėmis, bei yra įvairiausių unikalių dalykų, priminimai, garsai ir daug daugiau.. tiesiog sunku išvardinti. Gaim labai puikiai veikia jūsų Operacinės sistemos tray'i bare, jūs galite dirbti savo darbus kompiuteriu, būti online neatidaręs programos lango ir susikonfuguruoti viską, kaip jums yra patogu.. geriausia būtų, jeigu jau žinotumėte kaip reikia registruotis skirtinguose IM protokoluose.

Aš pats jau naudojuosi Gaim gana ilgą laiką, šeip tai buvo mano pirmas ir paskutinis tikras IM klientas, man visiškai užtenka to ką jis sugeba, kas geriausia, kad jis nekiek ne prastesnis už kitas programas, bei yra nemokama aplikacija, atviro kodo. Jau žinau, kad yra išėjusios beta versijos, su daug naujų galimybių, bandžiau - man ir sena moka daryti viską, ko man reikia, na bet žiūrėsime kas bus toliau.

Gaukite Gaim iš jų projekto puslapio.

1 Komentarai:

Blogger Quatrux pasakė...

Gaim pakeitė pavadinimą į Pidgin, dėl nesutarimų su AOL (America Online), nes pradžioje GAIM buvo vadinamas 'GTK+ AOL Instant Messenger', tai dėl to jau prasidėjo nesutarimai su AOL, bet kai sutarė, kad pavadins tiesiog GAIM, tai viskas rodos buvo ir gerai, tada atsirado AIM, kuriuo aš nelabai ir naudojuosi, tai neseniai vėl prasidėjo nesutarimai su AOL, nu žodžiu per teismus ir kvailus TM (Trademark'us) teko pakeisti pavadinimą, po kol kas negaliu priprasti prie jo, nes kai bandau išversti Pidgin, tai gaunu Balandis, o dabar kaip tik Balandžio mėnuo.. šiaip manau, kadangi tokie pat nesutarimai buvo ir dėl Pheonix, Firebird, Mozilla, Firefox pervadinimų, svarbiausia išlieka pati programinė įranga.. dėl pavadinimų gaila laimi tas, kas turi daugiau aukso, kaip skaičiau OSNews, tai jeigu Microsoft'as pakeistų IE8 pavadinimą į Firefox ir paduotų į teismą Mozilla, tai galbūt vėl Firefox'as turėtų keisti pavadinimą :D

Na tuoj bus išleista naujausia Gaim/Pidgin versija 2.0.0 tai žiūrėsim ką ji mums atneš ir kokias galimybes suteiks, nes jau ilgai laukiu, nors ir nemėgstu GTK, bet tenka naudoti.

11:17 priešpiet  

Rašyti komentarą

<<  Atgal į Pagrindinį